ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΟΣ ΔΕΗΣΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΛΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ Γ. ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ (1868 – 1912).

Στο άλλο μας ιστολόγιο, αυτό που μιλάμε για την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡ. ΣΤΡΑΤΟΥ, έχουμε ένα κεφάλαιο για τα ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ.

Εκεί, αναλύσαμε και την ιστορία του ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΧΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ (LGMG)

Γράφαμε στο εισαγωγικό μας σημείωμα, ότι μεταξύ των άλλων είναι:

Ένας χώρος, το »λίκνο» των Ε.ΠΑΡ, της Αεροπορίας Στρατού, του Όπλου, ένας χώρος, που ίδρωσαν πολλοί παλιοί συνάδελφοι, να πετάξουν SOLO, αγάπησαν αλλά και μίσησαν πολλοί, ένας χώρος πάνω στον οποίο »παίχτηκαν» τόσα και τόσα παιχνίδια, δόθηκαν, κερδίθηκαν αλλά χάθηκαν τόσες και τόσες ευκαιρίες….

Ένας χώρος, στον οποίο όλοι εμείς οφείλουμε, κάτι από την ύπαρξή μας, κάτι από τον εαυτό μας, άσχετα αν υπηρετήσαμε ή όχι εκεί μέσα…

Ένας χώρος θα τολμούσα να πω, στρατηγικής σημασίας για τα εθνικά μας σχέδια, που είναι πολύ κοντά στο Α/Δ Ελευσίνας, που γειτνιάζει με τη μοναδική ζώνη ρίψεως στην Ελλάδα, ένας χώρος ‘’φιλέτο’’ για ορισμένος όπως θα δούμε στη συνέχεια, ένας χώρος που για λόγους – κυρίως – πολιτικής εκμετάλλευσης, άλλαξε πολλές φορές χέρια και για τον οποίον πολλοί παλεύουν ακόμη και σήμερα..να πάρουν…..

Αλλά ως στρατιωτική εγκατάσταση, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις διαταγές του ΓΕΣ, το Α/Δ έπρεπε να ορισθεί και ως Στρατόπεδο.

Συνήθως στα Στρατόπεδα το ΓΕΣ, δίδονται ονόματα φονευθέντων Αξιωματικών ή/και Οπλιτών, στις διάφορες επιχειρήσεις, ή σε ατυχήματα.

Έτσι για το Α/Δ Πάχης Μεγάρων δόθηκε – προς τιμήν ενός από τους πολλούς ήρωες του Ε.Σ – το όνομα

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΝ ΛΓΟΥ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ.

NDB_8022 a_tn

Το 2ο ΣΥΑΣ λοιπόν στις  23.10.2015, πραγματοποίησε μια σεμνή τελετή κάνοντας Επιμνημόσυνο δέηση στη μνήμη Δελαπόρτα Σπυριδωνα .

Στην εκδηλωση παραβρέθηκε και ο Δημήτρης Σαμπάνης στον οποίον χρωστάμε και το φωτογραφικό υλικό του σημειώματος.

Παρακάτω σας παραθέτουμε το Βιογραφικό Σημείωμα για τον Υπλγό (ΠΒ) Δελαπόρτα Σπυρίδωνα, όπως υπάρχει στην ΔΙΣ,   σε μορφή pdf

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ_ΧΟ

Στη συνέχεια παραθέτουμε την ομιλία του Δκτή του 2ου ΣΥΑΣ, για τον Ήρωα:

ΛΓΟΣ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ Γ. ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ (1868 – 1912)[1]

          Ο Λγός(ΠΒ)Σπυρίδων Δελαπόρτας με ΑΜ: 4004, γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς στις 23 Ιανουαρίου του 1868[2].

          Εισήλθε στο «Στρατιωτικόν Σχολείον των Ευελπίδων»[3](η τότε ονομασία της σημερινής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων), από όπου αποφοίτησε στις 10 Αυγούστου του 1890 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πυροβολικού. Το 1902 προήχθη στο βαθμό του Υπολοχαγού και το 1910 πήρε το βαθμό του Λοχαγού[4]. Τον Οκτώβριο του 1912, στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, στην περιοχή του Αμυνταίου (Σόροβιτς), διοικούσε την 5η Πυροβολαρχία της Ι Μοίρας του 1ου Συντάγματος Πεδινού Πυροβολικού. Η Πυροβολαρχία του Λγού Δελαπόρταμαζί με την Πυροβολαρχία ενός άλλου ήρωα Αξιωματικού, του Λγού Θεοδώρου Κοσκινά, υποστήριζαν σθεναρά τα πεζοπόρα τμήματα της V Μεραρχίας.

          Στις 24 Οκτωβρίου 1912, ενώ όλα τα πεζοπόρατμήματα της περιοχήςπου κάλυπταν οι Πυροβολαρχίες υποχωρούσαν ατάκτως κατόπιν αιφνιδιαστικής επίθεσης τουρκικού τμήματος, παρείχαν κάθε δυνατή υποστήριξη πυρών, παραμένοντας σθεναρά στη θέση τους. Οι Τουρκικές δυνάμεις, προχωρώντας χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση, έπεσαν με σφοδρότητα στις εκτεθειμένες Πυροβολαρχίες και παρά την ηρωική της αντίσταση τις εξουδετέρωσαν. Ο Λγός Δελαπόρτας φονεύτηκε από τους Τούρκους στις 24 Οκτωβρίου 1912 παρά το ύψωμα 640, νοτιοδυτικά του Αμυνταίου, όπου είχε τάξει την Πυροβολαρχία του.

Α΄ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

          Ας δούμε όμως τι συνέβη πριν 103 χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου, της ελληνικής από αρχαιότατων χρόνων περιοχής που αντίκρισε μετά από 500 περίπου χρόνια σκλαβιάς και υποτέλειας το φως της ελευθερίας.

          Η Ελλάδα μετά τον ατυχή πόλεμο του 1897 και κυρίως μετά το κίνημα του «Στρατιωτικού Συνδέσμου» στο Γουδί το 1909, οργάνωσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της σε νέες βάσεις και εφοδιάστηκε με το απαραίτητο πολεμικό υλικό. Ο ελληνικός στρατός είχε βελτιώσει συγχρόνως με πολύ γρήγορους ρυθμούς το επίπεδο εκπαίδευσής του με την άφιξη ξένων (Γαλλικών) εκπαιδευτικών αποστολών. Ταυτόχρονα τέθηκε σε εφαρμογή και το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του στόλου με αποκορύφωμα την αγορά του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» -γνωστή η δράση του Στόλου μας με ηγέτη της τον Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη

          Αξιοσημείωτη και η δράση της νεοσύστατης Στρατιωτικής Αεροπορίας που με τα λιγοστά Α/Φ που διέθετε και με τις περιορισμένες επιχειρησιακές δυνατότητες τους, συνέβαλε σημαντικά στην πτώση του ηθικού του αντιπάλου. Ο αεροπορικός αυτός στολίσκος ανέλαβε και εκτέλεσε σημαντικές αποστολές αναγνωρίσεως, αλλά και προσβολές κατά επίγειων εχθρικών στόχων προς όφελος του Στρατού στη Μακεδονία και την Ήπειρο. Δίκαια συνεπώς μπορεί να υποστηριχθεί ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών στον κόσμο που χρησιμοποίησε αεροπλάνο ως πολεμικό μέσο στο πεδίο της μάχης.

Η Ελλάδα στον Πόλεμο

          Ήταν Οκτώβριος του 1912 και η Ελλάδα, σε συνεργασία με τα άλλα κράτη της Βαλκανικής, την Σερβία, το Μαυροβούνιο και τη Βουλγαρίασυμμαχούν για να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των ομοεθνών τους, που βρίσκονταν στα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

          Στις 4 Οκτωβρίου 1912 κηρύχθηκεαπό όλους τους βαλκανικούς συμμάχους ο πόλεμος προς την Οθωμανική Αυτοκρατορία και άρχισαν οι εχθροπραξίες, με το Βουλγαρικό στρατό να επιχειρεί προς την Ανατολική Θράκη, το Σερβικό προς τα Σκόπια και το Μοναστήρι και τον Ελληνικό προς τη Μακεδονία και την Ήπειρο. Ο Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος είχε μόλις ξεκινήσει.

          Η Στρατιά Θεσσαλίας, υπό τη Διοίκηση του διαδόχου Κωνσταντίνου εισέβαλε στις 5 Οκτωβρίου στο τουρκοκρατούμενο ελληνικό έδαφος. Αφού απώθησε τουρκικά τμήματα, κατέλαβε στις 6 Οκτωβρίου την Ελασσόνα και συνέχισε την προέλαση της νικηφόρα. Στις 9 Οκτωβρίου κατέλαβε τα Στενά του Σαρανταπόρου, στις 10 Οκτωβρίου τα Σέρβια, στις 12 Οκτωβρίου την Κοζάνη και στις 19-20 Οκτωβρίου τα Γιαννιτσά. Οι Τούρκοι ηττήθηκαν κατά κράτος και υποχώρησαν στη Θεσσαλονίκη.

          Μετά την μάχη του Σαρανταπόρου, ο Έλληνας αρχιστράτηγος, διάδοχος Κωνσταντίνος βρέθηκε προ του διλήμματος, εάν έπρεπε η Στρατιά να προχωρήσει προς βορρά στο Μοναστήρι ή να στραφεί ανατολικά στη Θεσσαλονίκη. Το δίλημμα αυτό έγινε η αφορμή να ξεσπάσει έντονη διαμάχη μεταξύ του διαδόχου Κωνσταντίνου και του τότε Πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, ορθάεπέμενε για στροφή της Στρατιάς προς Θεσσαλονίκη.

          Τελικά, η Στρατιά Θεσσαλίας κατευθύνθηκε προς Θεσσαλονίκη και ανατέθηκε στην VΜεραρχία να καλύπτει το δυτικό (αριστερό) πλευρό της και εκτιμώντας την κατάστασηνα αναλάβει επιθετική ενέργεια προς απελευθέρωση του Μοναστηρίου. Την 18ηΟκτωβρίου του 1912, ο ελληνικός στρατός, συνεχίζοντας την προέλαση του, απελευθερώνει το Αμύνταιο.

          Στις 23 Οκτ, διεξάγεται η ιστορική «μάχη του Σόροβιτς», η οποία καταλήγει με απόλυτη επιτυχία για τον ελληνικό στρατό μετά την ήττα των τουρκικών στρατευμάτων, με παράλληλη προώθηση του 16ουΣΠ, πέρα από το Αμύνταιο και τις σιδηροδρομικές γραμμές, ως το χωριό Πέτρες. Η Μεραρχία διαθέτει πέντε Πυροβολαρχίες, μία εξ αυτών η 5/Ι Πυροβολαρχία του Λγού Δελαπόρτα, η οποία έχει ταχθεί πλησίον και βορειανατολικά του υψ. 640, υποστηρίζοντας με πυρά το αριστερό άκρο της Μεραρχίας. Πλησίον της Πυροβολαρχίας είχαν ταχθεί και ως ασφάλεια πλευρών της Μεραρχίας ένας Λόχος ΠΖ (8/22 ΛΠΖ), ο Λόχος ΜΧ της Μεραρχίας και Υπομονάδα του Τάγματος Γεφυροποιών (χωρίς υλικά γεφυροκατασκευής – 1ος Λόχος).

          Τη νύχτα της 23/24 Οκτωβρίου σε όλη την περιοχή της V Μεραρχίας επικρατούσε απόλυτη ηρεμία. Η βαλτώδης περιοχή είχε ομίχλη και το κρύο ήταν απελπιστικό. Οι οπλίτες αναπαύονταν, χωρίς όμως να χάνουν την εγρήγορσή τους και να προσπαθούν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Στο αριστερό άκρο όμως προς το χ. Ροδώνα ακούγονταν ασυνήθης υλακές σκύλων. Οι περίπολοι που έστειλε το Τάγμα ΠΖ του τομέα (II/22 Τάγμα) διαπίστωσαν πως στο χ. Ροδώνα υπήρχε τουρκικό τμήμα. Το τουρκικό αυτό τμήμα με οδηγούς Τούρκους χωρικούς, γνωρίζοντας πολύ καλά το έδαφος της περιοχής και ιδίως τις διαβάσεις από τα έλη πέρασε νότια του χωριού Ροδώνα και χωρίς να γίνει αντιληπτό έφθασε αμέσως βόρεια του Τσιφλίκι Άνω Κώμη, όπου έταξε 4 πολυβόλα και ανέμενε την χαραυγή για να ενεργήσει αιφνιδιαστικά κατά των νώτα της Μεραρχίας.

          Στις 6.30 το πρωί της 24ης Οκτωβρίου το τμήμα αυτό κινήθηκε προς το ύψ. 640 καιεπιτέθηκε με καταιγιστικά πυρά στο Λόχο του Μηχανικού της Μεραρχίας, χωρίς οι σκοποί να προλάβουν να φωνάξουν «Συναγερμός», προκαλώντας πανικό.Τα αιφνιδιαστικά πυρά, οι πολλές απώλειες και οι φωνές των Τούρκων στρατιωτών, σκόρπισαν τον πανικό στον Λόχο ΜΧ, του οποίου οι άντρες αναμίχθηκαν με τους άντρες του 1ου Λόχου Γεφυροποιών, εγκαταλείποντας οπλισμό, εξάρτηση ακόμη και τα ενδύματα τους, φεύγοντας αλλόφρονες. Ο πανικός μεταδόθηκε γρήγορα μεταξύ των ελληνικών τμημάτων.

          Οι Τούρκοι μέσα στην σύγχυση που δημιουργήθηκε, κινήθηκαν γρήγορα προς την 5η Πυροβολαρχία του Δελαπόρτα. Η Πυροβολαρχία προσπάθησε ηρωικά να αντιδράσει, αλλά δεν πρόλαβε να ρίξει περισσότερα από 10 βλήματα. Οι απώλειες της Πυροβολαρχίας, που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα, αφού δεν πανικοβλήθηκε, ήταν μεγάλες. Μεταξύ των νεκρών, ήταν ο ίδιος ο Διοικητής της, Λγός Σπυρίδων Δελαπόρτας, ο ΥπλγόςΑθανάσιοςΔούκας και 3 αρχηγοί στοιχείων. Η μέρα ήταν η 24η Οκτ του 1912, λίγο μετά το ξημέρωμα!

          Η Πατρίδα ως ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης της θυσίας του Λγού Δελαπόρτα έδωσε το όνομά του στο Στρατόπεδό μας, όπου αρχικά τον Αύγουστο του 1950, στέγασε την πρώτη Μοίρα Εναέριων Παρατηρητών (190 ΕΠΑΡ) που ανήκε στο ΠΒ και σήμερα είναι η έδρα του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού και των Μονάδων του.

Παρακαλώ να τηρήσουμε 1 λεπτού σιγή ως ένδειξη και δικής μας τιμής στον ηρωικά πεσόντα Λγό Δελαπόρτα, αλλά και σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες που έδωσαν το αίμα και την ζωή τους στους αγώνες του Έθνους για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι.

——————————————————————————————————-

[1] Τα στοιχεία του κειμένου προέρχονται κι από την μελέτη του Ανθλγού (ΠΒ) Ιωάννη Καραγιαννίδη, «Η προσφορά του ήρωα Λγού (ΠΒ) Θεοδώρου Κοσκινά στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913»

[2] Σύμφωνα με το «Βιογρφικόν Σημείωμα Αξιωματικού (Θανόντος εν Πολέμω)» του Λγού (ΠΒ) Σπυρίδωνα Γ. Δελαπόρτα, αρχεία ΓΕΣ/ΔΙΣ

[3]Αντγου Χρ. Φωτόπουλου, Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Α΄ τόμος, σελ. 11, σημ. 3: Η ονομασία που τελικά επικράτησε την περίοδο 1834 -1912 ήταν «Στρατιωτικόν Σχολείον των Ευελπίδων».

[4] Υπλγός, 15 Σεπτεμβρίου 1902 – Λγός ΙΙ, 30 Σεπτεμβρίου 1909 – Λγός Ι, 13 Δεκεμβρίου 1910,

 και τέλος ένα μικρό slide show με τις υπέροχες φωτογραφίες του Δ. Σαμπάνη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2009.

  Δεκέμβριος 2009

  Νοέμβριος 2009

  FOD 2009_11

  Οκτώβριος 2009

  HUMAN FACTOR

  Σεπτέμβριος 2009

  DAZZLERS 1

  Αύγουστος 2009

  dynamic rollover poster greeka

  ΙΟΥΛΙΟΣ 2009

  ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΣΑΙ..!!!

  ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΣΑΙ..!!!

  ΙΟΥΝΙΟΣ 2009

  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

  ΜΑΪΟΣ 2009

  ΚΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

  ΚΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

  ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009

  Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 12.

  Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 12.

  ΜΑΡΤΙΟΣ 2009

  T/R+TREE = TROUBLE !

  T/R+TREE = TROUBLE !

  ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2013.

  Ιανουάριος 2013

  Χωρίς τίτλο

  Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2013

  ΠΟΣΤΕΡ ΦΕΒ 2013

  Hires εδώ

  Μάρτιος 2013

  Χωρίς τίτλο2

  Hires εδώ

  Απρίλιος 2013

  Χωρίς τίτλο

  Hires εδώ

  Μάϊος 2013

  ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΩΝ002

  Hires εδώ

  Ιούνιος 2013

  Χωρίς τίτλο

  Hires εδώ

  Ιούλιος 2013

  Χωρίς τίτλο2Hires εδώ

  Αύγουστος 2013

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Σεπτέμβριος 2013

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Οκτώβριος 2013

  cf87cf89cf81ceafcf82-cf84ceafcf84cebbcebf2Hires εδώ

  Νοέμβριος 2013

  Χωρίς τίτλο2Hires εδώ

  Δεκέμβριος 2013

  Χωρίς τίτλο1Hires εδώ

 • ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2010.

  Δεκέμβριος 2010


  Νοέμβριος 2010


  Οκτώβριος 2010

  Σεπτέμβριος 2010

  Αύγουστος 2010

  Ιούλιος 2010

  Ιούνιος 2010


  Μάϊος 2010

  Απρίλιος 2010

  Μάρτιος 2010

  Φεβρουάριος 2010

  Ιανουάριος 2010


  ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2014.

  Ιανουάριος 2014

  Poster_2014-01Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2014

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Μάρτιος 2014

  Χωρίς τίτλο1Hires εδώ

  Απρίλιος 2014

  Χωρίς τίτλο3Hires εδώ

  Μάϊος 2014

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Ιούνιος 2014

  Hires εδώ

  Ιούλιος 2014

  Χωρίς τίτλο2Hires εδώ

  Αύγουστος 2014

  Hires εδώ

  Σεπτέμβριος 2014

  Hires εδώ

  Οκτώβριος 2014

  ΠΟΣΤΕΡ ΟΚΤ

  Hires εδώ

  Νοέμβριος 2014

  Hires εδώ

  Δεκέμβριος 2014

  Poster_2014-12

 • ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2011.

  Δεκέμβριος 2011

  HiRes εδώ

  Νοέμβριος 2011

  HiRes εδώ

  Οκτώβριος 2011

  HiRes εδώ

  Σεπτέμβριος 2011

  HiRes εδώ

  Αύγουστος 2011

  HiRes εδώ

  Ιούλιος 2011

  HiRes εδώ

  Ιούνιος 2011

  HiRes εδώ

  Μάϊος 2011

  HiRes εδώ

  Απρίλιος 2011

  HiRes εδώ

  Μάρτιος 2011

  HiRes εδώ

  Φεβρουάριος 2011

  HiRes εδώ

  Ιανουάριος 2011

  HiRes εδώ

  ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2015.

  Ιανουάριος 2015

  2015-1 ΠΟΣΤΕΡ1Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2015

  2015-2 POSTERHires εδώ

  Μάρτιος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Απρίλιος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Μάϊος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Ιούνιος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Ιούλιος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Αύγουστος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Σεπτέμβριος 2015

  8415961Hires εδώ

  Νοέμβριος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Δεκέμβριος 2015

  keep-calm-and-have-a-safe-flight-45Hires εδώ

 • ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2012.

  Δεκέμβριος 2012

  Hires εδώ

  Νοέμβριος 2012

  Hires εδώ

  Οκτώβριος 2012

  Hires εδώ

  Σεπτέμβριος 2012

  Hires εδώ

  Αύγουστος 2012

  Hires εδώ

  Ιούλιος 2012

  Hires εδώ

  Ιούνιος 2012

  Hires εδώ

  Μάιος 2012

  Hires εδώ

  Απρίλιος 2012

  Hires εδώ

  Μάρτιος 2012

  Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2012

  Hires εδώ

  Ιανουάριος 2012

  HiRes εδώ

  ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2016.

  Ιανουάριος 2016

  Poster_2016-1Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2016

  2016-2 POSTERHires εδώ

Αρέσει σε %d bloggers: