ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. (updated 23/7/2015)

Για τα ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΧΗΜΑΤΑ, έχουμε αφιερώσει πολλά σημειώματα.
Αν κάποιος θελήσει (και έχει την υπομονή) να τα διαβάσει αρκεί, στη κεντρική σελίδα του ιστολογίου, στα αριστερά κάτω από τη λέξη ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ να βάλει το ποντίκι του και να επιλέξει τη κατηγορία Μ.Ε.Α.

Θα του προβληθούν όλα τα σημειώματα που έχουν σχέση με το θέμα.

Τα σημειώματα αναλύουν κυρίως θέματα που έχουν σχέση με τα στρατιωτικά ΜΕΑ (τακτική χρησιμοποίηση, κ.λπ).
Υπάρχουν όμως κάποια, τα ποιο πρόσφατα, με τα οποία έχουμε αρχίσει – ψάχνοντας είναι αλήθεια – να καταγράφουμε από πλευράς κανονισμών το τι ισχύει γι΄αυτά αλλά και για τα ιδιωτικά ΜΕΑ, σε διάφορες χώρες ανά την υφήλιο.
Στη σειρά λοιπόν των σημειωμάτων που έχουμε κάνει για το τι ισχύει, ξεχωρίζω τα παρακάτω:

Μένει – και αυτό θα κάνουμε σήμερα – για να κλείσουμε τον κύκλο, να βρούμε και το τι ισχύει για τα πολιτικά ΜΕΑ στην Ελλάδα, (ή drones, ή πολιτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ή Remotely Piloted Aircraft Systems – RPAS, ή όπως τέλος πάντων τα λέει ο καθένας).

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

bn-rpas_0

Απλά παρακολουθώντας τις εξελίξεις (όσο και όταν μπορούμε) καταγράφουμε ότι, όλοι σχεδόν θέλουν να τα πάρουν.

Αν διαβάσει κανείς τους παρακάτω συνδέσμους, θα το επιβεβαιώσει (Μη επανδρωμένα αεροσκάφη αγοράζει η αστυνομία, Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, Μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ελλάδα για φύλαξη των συνόρων, Τα drones της… κλειδαρότρυπας, Έρχονται τα mini drones!, Τα drones στην υπηρεσία του κινηματογράφου ) …..και πλήθος άλλων.

Άρα, και σήμερα αλλά πολύ περισσότερο στο μέλλον, πρέπει να περιμένουμε τα πολιτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πετούν περίπου σαν …κουνούπια, αποτελώντας – αν δεν μπουν κανόνες και περιορισμοί – μάλλον απειλή για την ασφάλεια των πτήσεων.

Ας δούμε τώρα τι έντυπο υλικό έχει εκδώσει – μέχρι στιγμής – η Ελληνική ΥΠΑ.

Στο ιστολόγιο pttl.gr που το διαχειρίζεται ο Βάιος Βήτος βρήκαμε ένα άρθρο με τίτλο Drones, τι ισχύει στην Ελλάδα, τι απαγορεύεται και τι πρέπει να γνωρίζετε, από το οποίο θα αντιγράψουμε μια απάντηση που του έδωσε η ΥΠΑ, σε σχετικό του ερώτημα.

Γράφει ο Βάϊος:
Προσπαθήσαμε να δούμε ποια είναι η νομοθεσία και οι κανονισμοί για πτήσεις drones στην χώρα μας, ώστε οι χειριστές τους να ξέρουν τι πρέπει να αποφεύγουν ώστε να μην έχουν πρόβλημα με τον νόμο.
Σε email μας προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όπου απευθυνθήκαμε σχετικά, η απάντηση είναι η εξής:

ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ (UAV) ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Η DRONES. ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ (5-6- Μαρτ-2015) ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΡΙΓΑ ΛΕΤΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ (ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ). ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΤΕ ΣΤΟ ΦΕΚ Β9 2010.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΥΠΑ
Δ/ΝΣΗ ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Το ΦΕΚ B 9 – 13.01.2010 που μνημονεύει η ΥΠΑ, μπορείτε να το βρείτε και να το κατεβάσετε από εδώ.

Είναι ο Κανονισμός δραστηριοτήτων, λειτουργίας και διεξαγωγής πτήσεων Αερομοντέλων, που ισχύει σήμερα τουλάχιστον.

Ας αντιγράψουμε κάποια τμήματά του, για το θέμα που μας αφορά. Λέει το ΦΕΚ:

 1. ΟΡΙΣΜΟΙ
 • Μη επανδρωμένο αεροναυτικό όχημα (UAV −Unmanned Aeronautical Vehicle) είναι μία ιπτάμενη συσκευή που δεν μεταφέρει άνθρωπο, και το οποίο έχει αναπτυχθεί και χρησιμοποιείται για επιστημονικούς, ερευνητικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς. Τα UAV δεν θεωρούνται αερομοντέλα, και τα αερομοντέλα δεν θεωρούνται UAV.

…και μετά σε όλο το ΦΕΚ δεν αναφέρεται πουθενά σε πολιτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ούτε κάνει αναφορά ότι αυτά ισχύουν ή δεν ισχύουν και για τα πολιτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

blog_index_DRONES

Ψάξαμε και το διαδίκτυο.

1.   Ο βασικός κανονισμός της ΕΕ που διέπει όλη την νομοθεσία για την πολιτική αεροπορία είναι ο :

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 216/2008 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 20ής Φεβρουαρίου 2008

για τη θέσπιση κοινών κανόνων στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας και για την ίδρυση Ευρωπαϊκού

Οργανισμού Ασφαλείας της Αεροπορίας.

Μπορούμε να τον βρούμε και να το κατεβάσουμε στα Ελληνικά, από τον σύνδεσμο εδώ.

Αυτός με βάση το ΚΕΦΑΛΑΙΟ II (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ) Άρθρο 4 Βασικές αρχές και εφαρμοσιμότητα, εξαιρεί από τις απαιτήσεις αυτές, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με μάζα λειτουργίας που δεν υπερβαίνει τα 150 kg (βλέπε Παράρτημα ΙΙ παράγραφος θ).

2.   Από ένα άρθρο στην επίσημη σελίδα της ΕΕ, που γράφει στις 8/4/2014 ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και Επίτροπος Μεταφορών Σίιμ Κάλας με τίτλο: Αυστηρές ρυθμίσεις για τα πολιτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αντιγράφουμε:

Τα πολιτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο στην Ευρώπη, σε χώρες όπως η Σουηδία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, και σε διάφορους τομείς. Διέπονται όμως από ένα κατακερματισμένο κανονιστικό πλαίσιο. Παρόλο που εφαρμόζονται βασικοί εθνικοί κανόνες ασφαλείας, αυτοί διαφέρουν ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, ενώ ορισμένες βασικές εγγυήσεις ασφάλειας δεν αντιμετωπίζονται με συνεκτικό τρόπο.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Μέσα στο 2014 η Επιτροπή θα αξιολογήσει διεξοδικά τις επιπτώσεις για να εξετάσει τα διάφορα προβλήματα και να καταλήξει στις καλύτερες επιλογές για την επίλυσή τους. Μετά την αξιολόγηση αυτή, μπορεί να ακολουθήσει νομοθετική πρόταση, που θα υποβληθεί για έγκριση από τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Επιπλέον, ο EASA να μπορεί να αρχίσει αμέσως να καταρτίζει τα αναγκαία πρότυπα ασφαλείας. Άλλα μέτρα μπορεί να συμπεριλάβουν υποστηρικτικές δράσεις στο πλαίσιο των υφιστάμενων προγραμμάτων της ΕΕ, όπως το SESAR, το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» και το COSME. Όλες αυτές οι προσπάθειες αποσκοπούν στην επίτευξη του διακηρυγμένου στόχου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2013 για τη διασφάλιση της προοδευτικής ένταξης των RPAS στον εναέριο χώρο από το 2016.

3.   Και εδώ έρχεται η High-Level Conference on Remotely Piloted Aircraft Systems (RPAS), που μνημόνευσε η ΥΠΑ (βλέπε αρχή του σημειώματος). Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας της ΕΕ της ΛΕΤΟΝΙΑΣ, διαβάζουμε και σταχυολογούμε κάποια στοιχεία, από την κοινή ανακοίνωση μετά τη λήξη της συνδιάσκεψης   RIGA DECLARATION ON REMOTELY PILOTED AIRCRAFT (drones) » FRAMING THE FUTURE OF AVIATION» Riga – 6 March 2015:

Καθορίσθηκαν οι παρακάτω κατευθυντήριες αρχές που περιγράφουν το κανονιστικό πλαίσιο για τις χώρες της Ευρώπης:

 • Τα ΜΕΑ πρέπει να θεωρούνται ως νέου τύπου αεροσκάφη και να διαχειρίζονται με ανάλογους κανόνες βασισμένους στον κίνδυνο κάθε λειτουργίας τους .
 • Οι Ευρωπαϊκοί κανόνες λειτουργίας για την ασφαλή παροχή των υπηρεσιών τους, πρέπει να καθορισθούν τώρα.
 • Τεχνολογίες και πρότυπα πρέπει να αναπτυχθούν για την πλήρη ενσωμάτωση των ΜΕΑ στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.
 • Η δημόσια αποδοχή είναι το κλειδί για την αύξηση των υπηρεσιών των ΜΕΑ.
 • Ο χειριστής ενός ΜΕΑ είναι ο υπεύθυνος για τη λειτουργία του.
 • Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Αεροπορικής Κοινότητας δεσμεύονται να συνεργαστούν έτσι ώστε η λειτουργία των ΜΕΑ να μπορεί να εφαρμοσθεί παντού στην Ευρώπη από το 2016 και μετά.

Τελειώνοντας να δώσουμε και το τι έχει κάνει μέχρι σήμερα για τα ΜΕΑ, η EASA η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλείας Πτήσεων.

 • Στις 12/3/2015, παρουσίασε τις προτάσεις της για το κανονιστικό πλαίσιο για τα Remotely Piloted Aircraft (RPAS), που μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Τελικό συμπέρασμα για το τι ισχύει για τα το τι ισχύει για τα πολιτικά ΜΕΑ στην Ελλάδα, είναι ότι το τοπίο είναι θολό αλλά διαφαίνεται ότι σύντομα θα μπουν αυστηροί κανόνες για τις πτήσεις drones.

Μέχρι τότε …αναμένουμε και προσέχουμε.

updated 23/7/2015

Από την επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντιγράφουμε το παρακάτω βίντεο που έχει τίτλο

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη: νέοι ορίζοντες για το εμπόριο και τη δημιουργικότητα

Για δείτε το ίδιο βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους, κτυπήστε εδώ.

Στην ουσία είναι μία συνέντευξη της Jacqueline Foster, που ηγείται της επιτροπής για τη σύνταξη της σχετικής μελέτης που θα καθορίζει την ενιαία νομοθεσία για τα κράτη-μέλη της ΕΕ, όσον αφορά στις πτήσεις των drones, σχετικά με την ασφαλή χρήση τους αλλά και την προστασία της ιδιωτικότητας.

Αναμένουμε λοιπόν μέχρι τον Σεπτέμβριο 2015 για τα νεότερα.

ΠΗΓΕΣ

Drones, τι ισχύει στην Ελλάδα, τι απαγορεύεται και τι πρέπει να γνωρίζετε

ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ Για επιτήρηση αστικών περιοχών με πρόσχημα την «τρομοκρατία»

Remotely Piloted Aircraft System (RPAS)

EASA presents new regulatory approach for Remotely Piloted Aircraft (RPAS)

Civil Drones (RPAS)

Concept of Operations for Drones

Comments
4 Σχόλια to “ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. (updated 23/7/2015)”
 1. Ο/Η bluecap λέει:

  Πολύ ωραίο άρθρο, όπως πάντα. Κάποια σχόλια. Στους ορισμούς του ο κανονισμός αερομοντέλων (ΦΕΚ του 2010) μιλάει για δύο κατηγορίες. Τα αερομοντέλα και τα UAVs. Όπως είναι γραμμένος και αν διαβαστεί αυστηρά (και όχι όπως είναι κοινά αποδεκτό στους σύγχρονους ορισμούς) τα πολιτικά μη-επανδρωμένα ανήκουν στη κατηγορία των αερομοντέλων, μιας και (σύμφωνα με το ΦΕΚ) ως UAVs ορίζονται μόνο όσα χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς/στρατιωτικούς σκοπούς (αυτό έγινε γιατί μάλλον το 2010 η κατηγορία των πολιτικών μη-επανδρωμένων δεν ήταν ανεπτυγμένη και κανείς δεν φανταζόταν πόσο θα αναπτυσσόταν μέχρι σήμερα).
  Επομένως, κατ’ εμέ, τα πολιτικά μη-επανδρωμένα όπως τα εννοούμε σήμερα ανήκουν στη κατηγορία των αερομοντέλων και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται (πάντα σύμφωνα με το ΦΕΚ).
  Όπως πάντα μακριά από ελεγχόμενα αεροδρόμια (εκτός ειδικής άδειας) και με τους περιορισμούς ύψους και απόστασης. Αλλά, το σημαντικότερο, να χρησιμοποιούμε τη κοινή λογική όταν τα πετάμε.

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. (updated 23/7/2015). […]

 2. […] ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. (updated 23/7/2015). […]Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

 • ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2009.

  Δεκέμβριος 2009

  Νοέμβριος 2009

  FOD 2009_11

  Οκτώβριος 2009

  HUMAN FACTOR

  Σεπτέμβριος 2009

  DAZZLERS 1

  Αύγουστος 2009

  dynamic rollover poster greeka

  ΙΟΥΛΙΟΣ 2009

  ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΣΑΙ..!!!

  ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΣΑΙ..!!!

  ΙΟΥΝΙΟΣ 2009

  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

  ΜΑΪΟΣ 2009

  ΚΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

  ΚΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

  ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009

  Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 12.

  Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 12.

  ΜΑΡΤΙΟΣ 2009

  T/R+TREE = TROUBLE !

  T/R+TREE = TROUBLE !

  ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2013.

  Ιανουάριος 2013

  Χωρίς τίτλο

  Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2013

  ΠΟΣΤΕΡ ΦΕΒ 2013

  Hires εδώ

  Μάρτιος 2013

  Χωρίς τίτλο2

  Hires εδώ

  Απρίλιος 2013

  Χωρίς τίτλο

  Hires εδώ

  Μάϊος 2013

  ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΩΝ002

  Hires εδώ

  Ιούνιος 2013

  Χωρίς τίτλο

  Hires εδώ

  Ιούλιος 2013

  Χωρίς τίτλο2Hires εδώ

  Αύγουστος 2013

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Σεπτέμβριος 2013

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Οκτώβριος 2013

  cf87cf89cf81ceafcf82-cf84ceafcf84cebbcebf2Hires εδώ

  Νοέμβριος 2013

  Χωρίς τίτλο2Hires εδώ

  Δεκέμβριος 2013

  Χωρίς τίτλο1Hires εδώ

 • ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2010.

  Δεκέμβριος 2010


  Νοέμβριος 2010


  Οκτώβριος 2010

  Σεπτέμβριος 2010

  Αύγουστος 2010

  Ιούλιος 2010

  Ιούνιος 2010


  Μάϊος 2010

  Απρίλιος 2010

  Μάρτιος 2010

  Φεβρουάριος 2010

  Ιανουάριος 2010


  ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2014.

  Ιανουάριος 2014

  Poster_2014-01Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2014

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Μάρτιος 2014

  Χωρίς τίτλο1Hires εδώ

  Απρίλιος 2014

  Χωρίς τίτλο3Hires εδώ

  Μάϊος 2014

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Ιούνιος 2014

  Hires εδώ

  Ιούλιος 2014

  Χωρίς τίτλο2Hires εδώ

  Αύγουστος 2014

  Hires εδώ

  Σεπτέμβριος 2014

  Hires εδώ

  Οκτώβριος 2014

  ΠΟΣΤΕΡ ΟΚΤ

  Hires εδώ

  Νοέμβριος 2014

  Hires εδώ

  Δεκέμβριος 2014

  Poster_2014-12

 • ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2011.

  Δεκέμβριος 2011

  HiRes εδώ

  Νοέμβριος 2011

  HiRes εδώ

  Οκτώβριος 2011

  HiRes εδώ

  Σεπτέμβριος 2011

  HiRes εδώ

  Αύγουστος 2011

  HiRes εδώ

  Ιούλιος 2011

  HiRes εδώ

  Ιούνιος 2011

  HiRes εδώ

  Μάϊος 2011

  HiRes εδώ

  Απρίλιος 2011

  HiRes εδώ

  Μάρτιος 2011

  HiRes εδώ

  Φεβρουάριος 2011

  HiRes εδώ

  Ιανουάριος 2011

  HiRes εδώ

  ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2015.

  Ιανουάριος 2015

  2015-1 ΠΟΣΤΕΡ1Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2015

  2015-2 POSTERHires εδώ

  Μάρτιος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Απρίλιος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Μάϊος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Ιούνιος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Ιούλιος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Αύγουστος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Σεπτέμβριος 2015

  8415961Hires εδώ

  Νοέμβριος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Δεκέμβριος 2015

  keep-calm-and-have-a-safe-flight-45Hires εδώ

 • ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2012.

  Δεκέμβριος 2012

  Hires εδώ

  Νοέμβριος 2012

  Hires εδώ

  Οκτώβριος 2012

  Hires εδώ

  Σεπτέμβριος 2012

  Hires εδώ

  Αύγουστος 2012

  Hires εδώ

  Ιούλιος 2012

  Hires εδώ

  Ιούνιος 2012

  Hires εδώ

  Μάιος 2012

  Hires εδώ

  Απρίλιος 2012

  Hires εδώ

  Μάρτιος 2012

  Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2012

  Hires εδώ

  Ιανουάριος 2012

  HiRes εδώ

  ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2016.

  Ιανουάριος 2016

  Poster_2016-1Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2016

  2016-2 POSTERHires εδώ

Αρέσει σε %d bloggers: