ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ. (9 Μαΐου 2014 ).(ανανέωση 12/5/2014)

Η φωτογραφία του τίτλου από εδώ, από όπου και αντιγράφουμε κάτι που μας συγκίνησε πολύ:

Οι καρδιές ράγισαν, τα μάτια δάκρυσαν, οι παλιοί φίλοι έγιναν αδέλφια και όλοι μαζί ενώσαμε τις προσευχές μας για τους αδικοχαμένους συνάδελφους μας.

Από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΟΣ, αντιγράφουμε : (ανανέωση 12/5/2014)

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η   

      Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Στεφανοβικείου Μαγνησίας, υπό την αιγίδα του ΓΕΣ/ΔΑΣ και τη συνεργασία της ΛΑΣ, η «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού» για τα στελέχη της, ήτοι: 

            α. Μνήμης για τους  ιπταμένους (χειριστές και μηχανικούς) που έχασαν τη ζωή τους κατά την  πτήση.

          β. Τιμής για τα εν ενεργεία (εε) και εν αποστρατεία (εα) στελέχη και πολιτικό προσωπικό της Αεροπορίας Στρατού (ΑΣ).

    Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ.κ. Ιγνάτιος, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας Ανχης (ΠΖ) Γεώργιος Καπράλος, ο Διοικητής της Ιης ΜΠ Υπτγος Αντώνιος Νομικός, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ Ταξχος Αντώνιος Δάρας, ο Διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ Ταξχος Αθανάσιος Τσιλικούδης, οι Διοικητές και αντιπροσωπείες των ΣΑΣ, 307 ΤΣΥΑΥ,  2ου ΣΥΑΣ, όλων των Μονάδων της Αεροπορίας Στρατού (ΜΑΣ), οι οικογένειες των πεσόντων, διατελέσαντες επίτιμοι Διοικητές μειζόνων σχηματισμών, πρώην Διευθυντές ΔΑΣ/ΓΕΣ και Διοικητές ΤΑΞΑΣ-ΜΑΣ,αντιπροσωπείες της 32 ΤΑΞΠΖ και της 111ΠΜ και εκπρόσωποι της 110ΠΜ, του Λ.Σ. και της Π.Υ.

Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ΕΑΑΣ και της ΕΑΑΑ, οι πρόεδροι των Παραρτημάτων ΕΑΑΣ Βόλου και Πιερίας, ο Πρόεδρος και ο Γ’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΣ, οι Πρόεδροι των Συνδέσμων ΣΣΕ 1971-1978, του ΣΕΜ και του Παραρτήματος ΤΧ (Λάρισας), τα ΔΣ και μέλη της ΛΑΣ και του ΣΑΑΑΣ, εκπρόσωποι του Ελληνικού Συνδέσμου Ναυτικής Αεροπορίας (ΕΣΝΑ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων ΠΑ «ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ»  και μεγάλος αριθμός αποστράτων (χειριστών- τεχνικών) και πολιτικού προσωπικού που υπηρέτησαν στην ΑΣ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προσέλευση της Πολεμικής Σημαίας της 1ης ΤΑΞΑΣ. Στη μνήμη των αειμνήστων ιπταμένων και παρουσία των οικογενειών τους, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του  Μητροπολίτη Λαρίσης. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε το προσκλητήριο νεκρών και οι τιμητικές βολές, όπου άγημα της 1ης ΤΑΞΑΣ και η μπάντα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ απέδιδαν τις προβλεπόμενες τιμές. Ανείπωτη η συγκίνηση που διαπότισε τη ψυχή μας στο άκουσμα των ονομάτων των συναδέλφων μας, φίλων και συγγενών, που πέταξαν ψηλά στο Πάνθεο των Ηρώων, στην πολύχρονη ιστορία της Αεροπορίας Στρατού. Απόλυτη σιωπή. Ο εκκωφαντικός ήχος της κλαγγής των όπλων του τιμητικού αγήματος επέτεινε τη συγκινησιακή φόρτιση, διέκοψε τις πτήσεις ψυχής στο παρελθόν και μας προσγείωσε στην πραγματικότητα. Θεωρούμε ιερό μας χρέος να κρατάμε βαθιά στην μνήμη μας τους 38 πεσόντες ιπταμένους συνάδελφους της περιόδου 1912-1930, αλλά και τους επίσης 38 πεσόντες της περιόδου 1947-2013, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους κατά την πτήση στην εκτέλεση του καθήκοντος.

Ακολούθησαν η ανάγνωση της  ημερήσιας διαταγής από τον Διευθυντή ΔΑΣ/ΓΕΣ και σύντομη ομιλία από τον Πρόεδρο της ΛΑΣ Ταξχο εα Βασίλειο Νικολόπουλο. Κατάθεση στεφάνων έγιναν εκ μέρους της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, από τον Αρχηγό του ΓΕΣ, εκ μέρους της ΕΑΑΣ, της ΕΑΑΑ, της ΠΟΣ, της ΛΑΣ, του ΣΑΑΑΣ, του Παραρτήματος ΤΧ Λάρισας και του Συλλόγου «ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ», στο Μνημείο Πεσόντων.

 Εξαιρετική και επιβλητική ήταν η στατική επίδειξη των αεροπορικών μέσων της ΑΣ.

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις σε power point από τη ΛΑΣ µε θέµα «Ιστορική Αναδροµή της ΑΣ» και από τη ΔΑΣ /ΓΕΣ µε θέµα «Το παρόν και το Μέλλον της ΑΣ» που τις παρακολούθησαν όλοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Πρόεδρος της ΛΑΣ επέδωσε το έμβλημα της Λέσχης στον Αρχηγό του ΓΕΣ, ο οποίος ανταπέδωσε με το έμβλημα του Γενικού Επιτελείου Στρατού.  Τέλος ο Α/ΓΕΣ συλλυπήθηκε τις οικογένειες των πεσόντων και άκουσε τα προβλήματά τους.

    Ήταν μία ακόμη εντυπωσιακή εκδήλωση, αντάξια του σκοπού της, που συγκέντρωσε πλήθος εα στελεχών από πολλά μέρη της χώρας. Μία ηθική υποχρέωση απέναντι στους ιπταμένους συναδέλφους μας που έχασαν τη ζωή τους στην εκτέλεση του καθήκοντος, αλλά και αναγνώρισης του έργου του προσωπικού της ΑΣ, από το οποίο προέρχονται και οι απόστρατοι που διαχρονικά ανήκουν σε αυτό.

      Πιστεύουμε ότι πλέον επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα καθιέρωσης από το ΓΕΣ της Ημέρας Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού σε μόνιμη βάση, την 7η Μαΐου κάθε χρόνο, ημερομηνία που εκδόθηκε το ΠΔ 107/1998 για τη συγκρότηση του  Όπλου της Α.Σ.

      Ευχαριστούμε όσους βρέθηκαν κοντά μας σε αυτή την ξεχωριστή για την Αεροπορία Στρατού ημέρα. Ιδιαίτερα η ΛΑΣ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στο προσωπικό της ΔΑΣ/ΓΕΣ, της ΣΑΣ, αλλά και των 1ου ΤΕΑΣ, 1ου – 2ου ΤΕΕΠ, 1ου ΤΥΑΔ, ΛΑΦΣ, που υπό την καθοδήγηση και συντονισμό της 1η ΤΑΞΑΣ και παρά το ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα τους, ανταποκρίθηκαν και συντέλεσαν αποφασιστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.

                                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικολόπουλος Βασίλειος                              Παρασκευόπουλος Αναστάσιος

          Ταξίαρχος εα                                       Αντισυνταγματάρχης εα

Από την επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΣ, αντιγράφουμε:(ανανέωση 10/5/2014)

Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς παρέστη στην τελετή για την Ημέρα Μνήμης και Τιμής για το προσωπικό της Αεροπορίας Στρατού που έπεσε στην εκτέλεση του καθήκοντος, στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο στρατόπεδο «ΥΠΛΓΟΥ (ΠΒ) ΠΕΡΙΣΣΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ», στο Στεφανοβίκειο. Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Διοικητής της Ιης ΜΠ, ο Διευθυντής ΓΕΣ/ΔΑΣ, εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας, αντιπροσωπείες θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών, καθώς και συγγενείς πεσόντων της Αεροπορίας Στρατού.

DSC_1120 DSC_1148 DSC_1224 DSC_1250

Λάβαμε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και το ανεβάζουμε, το πρόγραμμα και τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης που φέτος θα γίνει στο Α/Δ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ.

Παρακάτω όλη η ανακοίνωση για την εκδήλωση:

ΛΕΣΧΗ

            ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ             

e-mail: lesxi.as@gmail.com

Τηλ.  6972717990,   WIND  *779900                                                                                            Αθήνα,  28 Απριλίου  2014

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 και ώρα 11.30, η Διεύθυνση Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αεροπορίας Στρατού (ΛΑΣ), θα διοργανώσουν στο Α/Δ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ, την «Ημέρα Μνήμης και Τιμής της Αεροπορίας Στρατού» για τα στελέχη της, ήτοι:

                 α. Μνήμης για τους 38 ιπταμένους (χειριστές και μηχανικούς) που έχασαν τη ζωή τους κατά την πτήση, στην εκτέλεση του καθήκοντος.

β. Τιμής για τα εν ενεργεία (εε) και εν αποστρατεία (εα) στελέχη και υπαλλήλους της Αεροπορίας Στρατού (ΑΣ).

Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Καλούνται οι οικογένειες των πεσόντων ιπταμένων, τα στελέχη (εε και εα) και το πολιτικό προσωπικό που έχει υπηρετήσει σε θέσεις ΑΣ να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Για τη μετακίνηση των ενδιαφερομένων θα δρομολογηθούν λεωφορεία:

v  Από Αθήνα (401 ΓΣΝΑ) με ώρα αναχώρησης 07.00 και

v  Από Θεσσαλονίκη (Στρατόπεδο   Γ’ ΣΣ) με ώρα αναχώρησης 08.30.

Προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος συντονισμός, παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή το αργότερο μέχρι Τετάρτη 7 Μαΐου ως εξής:

 • Για περιοχή Αττικής και διαδρομήςπρος Βόλο, στο Γενικό Γραμματέα κ. Αναστάσιο Παρασκευόπουλο, τηλ. 6945374163, WIND *774163 ή στον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων κ. Παντελή Φραγκούλη, τηλ. 6932225300.
 • Για περιοχή Θεσσαλονίκης, στο Μέλος μας κ. Αλεξόπουλο Αριστοτέλη τηλ. 2310481699 ή 6947996726.
 • Για αμφότερα τα δρομολόγια στο e-mail: lesxi.as@gmail.com

 

Επίσης παρακαλούμε για την ενημέρωση των συναδέλφων που δεν διαθέτουν email.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                           Νικολόπουλος Βασίλειος                                                            Παρασκευόπουλος Αναστάσιος                                                    Ταξχος εα                                                                                                 Ανχης εα

 

Το πρόγραμμα της τελετής είναι όπως παρακάτω:

Χωρίς τίτλο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

 • ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2009.

  Δεκέμβριος 2009

  Νοέμβριος 2009

  FOD 2009_11

  Οκτώβριος 2009

  HUMAN FACTOR

  Σεπτέμβριος 2009

  DAZZLERS 1

  Αύγουστος 2009

  dynamic rollover poster greeka

  ΙΟΥΛΙΟΣ 2009

  ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΣΑΙ..!!!

  ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΣΑΙ..!!!

  ΙΟΥΝΙΟΣ 2009

  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

  ΜΑΪΟΣ 2009

  ΚΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

  ΚΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

  ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009

  Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 12.

  Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 12.

  ΜΑΡΤΙΟΣ 2009

  T/R+TREE = TROUBLE !

  T/R+TREE = TROUBLE !

  ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2013.

  Ιανουάριος 2013

  Χωρίς τίτλο

  Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2013

  ΠΟΣΤΕΡ ΦΕΒ 2013

  Hires εδώ

  Μάρτιος 2013

  Χωρίς τίτλο2

  Hires εδώ

  Απρίλιος 2013

  Χωρίς τίτλο

  Hires εδώ

  Μάϊος 2013

  ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΩΝ002

  Hires εδώ

  Ιούνιος 2013

  Χωρίς τίτλο

  Hires εδώ

  Ιούλιος 2013

  Χωρίς τίτλο2Hires εδώ

  Αύγουστος 2013

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Σεπτέμβριος 2013

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Οκτώβριος 2013

  cf87cf89cf81ceafcf82-cf84ceafcf84cebbcebf2Hires εδώ

  Νοέμβριος 2013

  Χωρίς τίτλο2Hires εδώ

  Δεκέμβριος 2013

  Χωρίς τίτλο1Hires εδώ

 • ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2010.

  Δεκέμβριος 2010


  Νοέμβριος 2010


  Οκτώβριος 2010

  Σεπτέμβριος 2010

  Αύγουστος 2010

  Ιούλιος 2010

  Ιούνιος 2010


  Μάϊος 2010

  Απρίλιος 2010

  Μάρτιος 2010

  Φεβρουάριος 2010

  Ιανουάριος 2010


  ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2014.

  Ιανουάριος 2014

  Poster_2014-01Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2014

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Μάρτιος 2014

  Χωρίς τίτλο1Hires εδώ

  Απρίλιος 2014

  Χωρίς τίτλο3Hires εδώ

  Μάϊος 2014

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Ιούνιος 2014

  Hires εδώ

  Ιούλιος 2014

  Χωρίς τίτλο2Hires εδώ

  Αύγουστος 2014

  Hires εδώ

  Σεπτέμβριος 2014

  Hires εδώ

  Οκτώβριος 2014

  ΠΟΣΤΕΡ ΟΚΤ

  Hires εδώ

  Νοέμβριος 2014

  Hires εδώ

  Δεκέμβριος 2014

  Poster_2014-12

 • ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2011.

  Δεκέμβριος 2011

  HiRes εδώ

  Νοέμβριος 2011

  HiRes εδώ

  Οκτώβριος 2011

  HiRes εδώ

  Σεπτέμβριος 2011

  HiRes εδώ

  Αύγουστος 2011

  HiRes εδώ

  Ιούλιος 2011

  HiRes εδώ

  Ιούνιος 2011

  HiRes εδώ

  Μάϊος 2011

  HiRes εδώ

  Απρίλιος 2011

  HiRes εδώ

  Μάρτιος 2011

  HiRes εδώ

  Φεβρουάριος 2011

  HiRes εδώ

  Ιανουάριος 2011

  HiRes εδώ

  ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2015.

  Ιανουάριος 2015

  2015-1 ΠΟΣΤΕΡ1Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2015

  2015-2 POSTERHires εδώ

  Μάρτιος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Απρίλιος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Μάϊος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Ιούνιος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Ιούλιος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Αύγουστος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Σεπτέμβριος 2015

  8415961Hires εδώ

  Νοέμβριος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Δεκέμβριος 2015

  keep-calm-and-have-a-safe-flight-45Hires εδώ

 • ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2012.

  Δεκέμβριος 2012

  Hires εδώ

  Νοέμβριος 2012

  Hires εδώ

  Οκτώβριος 2012

  Hires εδώ

  Σεπτέμβριος 2012

  Hires εδώ

  Αύγουστος 2012

  Hires εδώ

  Ιούλιος 2012

  Hires εδώ

  Ιούνιος 2012

  Hires εδώ

  Μάιος 2012

  Hires εδώ

  Απρίλιος 2012

  Hires εδώ

  Μάρτιος 2012

  Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2012

  Hires εδώ

  Ιανουάριος 2012

  HiRes εδώ

  ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2016.

  Ιανουάριος 2016

  Poster_2016-1Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2016

  2016-2 POSTERHires εδώ

Αρέσει σε %d bloggers: