ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ TURBO PROPELLER.

Η »κοινωνία» των συναδέλφων που είναι διαθέσιμοι στα δικινητήρια αεροσκάφη σταθερών πτερύγων του Όπλου, μπορεί να είναι μικρή σε αριθμό, αλλά οι συνάδελφοι επιτελούν ένα πολύ σοβαρό έργο.
Είπαμε λοιπόν – για να μην αφήνουμε κανέναν παραπονεμένο – να ξεκινήσουμε το 2011, με ένα σημείωμα αφιερωμένο στο αντικείμενό τους.
Ο Στέφανος, ξεκίνησε και απέδωσε στην ελληνική το 14ο Κεφάλαιο του του εγχειριδίου της FAA με τον τίτλο Airplanes flying handbook.
Το κεφάλαιο αυτό, αναφέρεται στην Μετεκπαίδευση ενός χειρστή, σε αεροπλάνα με κινητήρα turbo propeller. Είναι γραμμένο πολύ απλά, επισημαίνει αυτά που πρέπει να έχει ο χειριστής του C-12, πάντα στο μαυλό του και ….μεταξύ μας, είναι και το μοναδικό στα ελληνικά….
αλλά αρκετά, ας αφήσουμε το Στέφανο να μιλήσει…
Εδω η διευθυνση
Click to access a24ce.pdf
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Καλημερα σε ολους.
Επειδη το πιστοποιητικο τυπο δεν ειναι ενα εγγραφο που το εχουν ευκολα οι χειριστες στα χερια τους ( μπορει να μην το εχουν δει και ποτε) γι ‘αυτο οι ενδιαφερομενοι στην παρακατω σελιδα μπορουν να δουν το TYPE CERTIFICATE του τυπου που πετουν. ( Αναφερομαι στο C-12 King Air 200). Δεν ειναι ευκολο στην αναγνωση διοτι αναφερεται σε ολους τους τυπους αλλα με λιγη προσπαθεια θα δουν την «ΒΙΒΛΟ» του δικου τους αεροπλανου. Παντως, ενα πραγμα πρεπει να εχουν ολοι οι χειριστες στο μυαλο τους. Ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΕΤΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ. Αν υπαρχει οποιαδηποτε διαφορα (στα εγχειριδια) μεταξυ κατασκευαστη και FAA επικρατει ΠΑΝΤΟΤΕ αυτο που λεει ο κατασκευαστης.
Αυτο ειναι ξεκαθαρο στη αεροπορικη κοινωνια. Αν συμβει η «στραβη» τοτε θα επεμβει η FAA . Επειδη ειναι καθαρα θεμα ΕΥΘΥΝΗΣ η FAA δεν αναλαμβανει την ευθυνη να γραψει η να πει καποια διαδικασια. Η FAA εγκρινει τα εγχειριδια του κατασκευαστη αλλα μετα απο ενα ατυχημα αυτη κρινει αν μια διαδικασια ηταν γραμμενη σωστα κλπ κλπ και ποιος θα πληρωσει την ζημια. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!