ΚΑΛΩΣ ΩΡΙΣΑΝ και ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ !!

ah64dgreekl3.jpg 

Ε, αφού αποδεσμεύθηκαν και οι φωτό των ελληνικών Apache Delta, μαζί με κάποιες από τις γενικού ενδειαφέροντος πληροφορίες, μπορώ και εγώ, από το μετερίζι μου, να κάνω ένα ποστάκι.

Αρχικά βέβαια θα ήθελα να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, δύο από τους 5.253,  αναγνώστες του ιστολογίου, νεκτάριο και phoebus για την πληροφόρηση που μου δώσανε, σχετικά με την ανάρτηση φωτογραφιών στην ιστοσελίδα της DefenceNet (είναι η εταιρεία που εκδήδει το περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ), από όπου μπορείτε να διαβάσετε, ό,τι ρεπορτάζ έχει ανεβάσει με ημερομηνία 29-5-2007.

Είναι λοιπόν η ευκαρία μας.

Να μην ξεχάσουμε ότι – μαζί με τα Α – τα Ε/Π αυτά ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ.

Στο ποστ ΧΑΣΜΑ…ΓΕΝΕΩΝ(;) κατέλειγα ότι: »Αν ισχύει η πρώτη εκδοχή, τότε μπορώ να πω ότι ποτέ δεν είναι αργά. Αν ισχύει η δεύτερη όμως, λέω ότι πράγματι υπάρχει ΧΑΣΜΑ ΓΕΝΕΩΝ !» Ενώ στο άλλο ποστ …ΧΑΜΕΝΟΙ ….ΣΤΗ…ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ, σαν υστερόγραφο σημείωνα – για τον εκσυγχρονισμό των Α, ότι  η ΑΙΓΥΠΤΟΣ – ΗΑΕ – ΑΜΕΡ. ΣΤΡΑΤΟΣ…..τα εκσυγχρονίζουν, ΜΟΝΟΙ & ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΜΕΙΝΑΜΕ…….!

Σε ένα άλλο το ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΜΟΙΡΟΙ… μιλώντας για την αξιοποίηση του κατάλληλου προσωπικού, σε κατάλληλες θέσεις, κατέληγα στην ….ηρωϊκήν και πένθιμον κραυγήν, ΑΕΡΑ…ΠΑΤΕΡΑ!! ενώ στο ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ως σχόλιο κατέγραψα αυτά που πιστεύω:

»Η λύση για μένα είναι περισσότερο απλή, και ας ακούγεται κάπως ψυχρή.
Δεν μπορώ να δεχθώ, να μου σχεδιάζουν το μέλλον μου, συνάδελφοι που δεν κατόρθωσαν (είτε γιατί δεν τους βοήθησε το μυαλό τους, είτε γιατί νομίζανε ότι όλα θα ήταν τραλαλά) να σχεδιάσουν το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝ. Δεν απόκτησαν δηλαδή, τα τυπικά προσόντα να σταθούν στα ίσια μαζί με τους συμμάθητές τους των άλλων όπλων. Και επειδή το ξέρουν πλέον τώρα, που φθάσανε σε βαθμούς που όλα φαίνονται και κρίνονται, για να μην χάσουν τις βολές τους λένε σε όλα ναι για να εξασφαλίσου την θέση τους στο τόπο συμφερόντων. »Άχρηστοι» – για μένα – στο όπλο, αλλά με κομματική ταυτότητα, σχεδιάζουν για μένα ενώ ξέρουν ότι δεν έχουν μέλλον στο όπλο, δεν δικαιούνται, λόγω έλλειψης των τυπικών πρόσοντων. Αυτή είναι η μία κατηγορία, όσων δεν ανέχομαι να σχεδιάζουν για το μέλλον του όπλου που ΕΓΩΪΣΤΙΚΆ το λέω είναι το ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΕΛΛΟΝ, γιατί αυτοί δεν έχουν μέλλον στο όπλο.»

Ας ξανασκεφτούμε – γιατί όχι και λίγο »συντεχνιακά» – όσα βλέπουμε να κάνουμε (κακώς), εμείς οι ίδιοι, όπως σημείωνα στο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ και στο ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ…

Γιατί, αν δεν βάλουμε »μαυλό» δεν νομίζω ότι θα είμαστε και πολύ μακρυά από τους φόβους που γράφω στο ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ !!

Αλλά για να συμβούν τα καλά και  για να μην συμβούν τα κακά, χρειαζόμαστε ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

Λοιπόν….. 

ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΠΕΡΕ ΠΑΙΔΕΣ

……..και μακρυά από ότι έχει σχέση με »βόλεμα», »ρουφιανιά», κομματισμό και κλικαρίσματα, από »αυλές» και »αυλικούς»

ΥΓ 1

Κάτι τέτοια σέρνουμε από το »μικρό» μας παρελθόν (το παλιό και το πρόσφατο) και πρέπει τουλάχιστον να  αποδείξουμε ότι διδαχθήκαμε από τα λάθη μας. (αν και έχω σοβαρές και μεγάλες αμφιβολίες γ΄αυτό).

ΥΓ 2

Η φωτό είναι κοπυράϊτ (C) του ΓΕΣ.

Advertisements
Comments
16 Σχόλια to “ΚΑΛΩΣ ΩΡΙΣΑΝ και ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ !!”
 1. Ο/Η army aviator λέει:

  @ aifighter & Δ.ΣΑΜΠΑΝΗΣ

  Υπομονή παίδες.
  Δεν φταίνε τα »ποντίκια» που γράφτηκε. Οι »μαλακιούλες» των πάνω από τον ριτσ φταίνει, αλλά δεν μας »πέφτει» λόγος (αυτό δεν ισχύει για τον Δημήτρη, αλλά αν βγάλει άκρη για τη ζαχοπουλιάδα, θα βγάλει άκρη και ως φορολογούμενος πολίτης)….
  Άρα υπομονή

 2. Ο/Η Δ. ΣΑΜΠΑΝΗΣ λέει:

  Ισως θα πρέπει να πούμε και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, επέτειος ένεκα.

  …Και σε ποιά πλαίσια κινείται η προστασία απο καιρικές συνθήκες και διάβρωση απο τη θάλασσα? Ποιός κινεί τα νήματα για απεμπλοκή απο αυτή την περιπέτεια…? Πόσο συνειδητοποιημένοι είναι οι εμπλεκόμενοι?

  Και πότε θα αρχίσει η αξιοποίησή τους ??????

  Αυτά τα ερωτήματα και λίγα είναι απο ένα φορολογούμενο πολίτη!!!
  ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

 3. Ο/Η airfighter λέει:

  Μήπως τελικά πρέπει να αλλάξει ο τίτλος σε καλές…απογειώσεις; Κλείνουν χρόνο σε λίγο…

 4. Ο/Η Phoebus λέει:

  @airfighter

  Eυχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση.

 5. Ο/Η airfighter λέει:

  @phoebus

  Τα «καρούμπαλα» στα ισραηλινά πιθανολογείται μάλλον να είναι κάτι για επικοινωνίες, αλλά ίσως και αντίμετρα. Αν και οι ισραηλινοί έχουν βάλει δικά τους αντίμετρα, γιατί σε όσες φώτο και να είδα, δεν μοιάζουν με τα αμερικάνικα ούτε με το HIDAS.

 6. Ο/Η armyaviator λέει:

  @ airfighter

  classified είναι κατά την ταπεινή μου άποψη. Αλλό τώρα που κυκλοφορούν φωτό στο διαδίκτυο από Αρχαγγέλους κ.λ.π.
  Πάντως σε ευχαριστώ που βοήθησες με το λινκ.
  Τώρα αν θα υπάρξει και άλλος ή όχι Αρχάγγελος, δεν ξέρω αν πρέπει να υπάρξει ή αν υπάρξει, αν πρέπει νά έχει τέτοιο show.
  Πιστεύω ότι άλλα πράγματα πρέπει να γίνουν, πιο ουσιαστικά κια όχι »βιτρίνας».
  Και για να γίνω πιο συγκεκριμμένος, θυμάμαι κάτι ΣΑΡΙΣΕΣ με τον Σταμάτη και τον μακαρίτη τον Φλωράκη, που ενώ »έτρχε» όλος ο κόσμος, το ήθελε γιατί δεν έδιναν σημασία στα show των παρατηρητηρίων, όπως εκφυλισθήκαν μετά, μέχρι που καταργήθηκαν.
  Συνεργασία με πραγματικές συνθήκες και χρόνους πρέπει να επιδειώκουμε, αλά αυτά δεν είναι του επιπέδου μας, είναι αλλονών παπάδων ευαγγέλια και τί να πούμε εμείς.

 7. Ο/Η armyaviator λέει:

  @ νεκταριος

  Σε ότι αφορά το »παρουσιάστηκε κώλυμα στη παραλαβή των D.» κάτι θα ανεβάσω όπου νάναι….

 8. Ο/Η armyaviator λέει:

  @ phoebus

  Παρακαλώ σε phoebus. Το θέμα για το ερώτημά σου, σε ότι αφορά στις εφ. δεξαμενές, αν και όχι τόσο σημαντικό, δεν το έθιξα γιατί δεν ήθελα να είμαι εγώ ως administrator εκείνος που θα το έγραφε. Αλλά μας έδωσαν την απάντηση ο airfighter, που δίνει ένα πολύ ενημερωμένο λινκ. Τεσπα, η ερώτησή σου …. απαντηήθηκε.

 9. Ο/Η νεκταριος λέει:

  «Εχουμε δεξαμενες.»
  παρεπιπτώντος παρουσιάστηκε κώλυμα στη παραλαβή των D.

 10. Ο/Η phoebus λέει:

  Eυχαριστώ πολύ για την απάντησή σου armyaviator. Σόρρυ για την ερώτηση με τις δεξαμενές δεν ήξερα ότι ήταν τόσο σοβαρή, απλά έβλεπα τα άλλα κράτη να τις έχουν και αναρωτήθηκα. Αλλά, μερικές φορές, καλύτερα εμείς οι πολίτες να μη γνωρίζουμε και τα πάντα!

 11. Ο/Η armyaviator λέει:

  @ phoebus
  Αγαπητέ μου, τα ατρακτίδια που βλέπουμε στη φωτό του συνδέσμου http://www.airliners.net/open.file/1134057/M , αποτελούν μια προσπάθεια που έκαναν οι Ολλανδοί, όταν ήταν να τα στείλουν στο Αφγανιστάν, για να περάσουν κάποιο σύστημα αυτοπροστασίας. Ήταν ένα σύστημα που αναπτύχθηκε στα γρήγορα και κάλυπτε τις βασικές ανάγκες αυτοπροστασίας του Ε/Π, από τις διάφορες α/α απειλές, όχι πλήρως διασυνδεδεμένο, με τα υπόλοιπα συστήματα του Ε/Π. Αποτέλεσε μια γρήγορη λύση, για την οποία δεν ξέρω την συνέχεια. Στα pods, όμως που έχουν προσαρμοσθεί, τα ατρακτίδια, η εταιρεία προβλέπει τη τοποθέτηση βλημάτων air to air (π.χ stinger ή άλλο σύστημα) και νομίζω ότι έχουν γίνει κάποιες δοκιμές στις ΗΠΑ. Μπορείς να δεις μια άλλη φωτό των Αγγλικών ΑΗ που φορούν ένα ολοκληρωμένο πλέον σύστημα αυτοπροστασίας (νομίζω το HIDAS), στον σύνδεσμο http://www.airliners.net/open.file/0928110/L/
  Σε ότι αφορά τώρα τον σύνδεσμο http://www.airliners.net/open.file/0895325/M ναι έχεις δίκαιο, είναι εξ. δεξαμενές, τα δε εξογκώματα, είναι σύστημα αυτοπροστασίας. Βέβαια οι Εβραίοι, κάνουν ότι θέλουν με τα ιπτάμενα μέσα τους χωρίς να παίρνουν άδεια από την κατασκευαστική εταιρεία, γιατί ομολογουμένως έχουν αναπτυγμένο research and developement, σε τέτοια θέματα.

  ΥΓ
  Η καθυστέρηση στην απάντησή μου οφείλεται σε »ανωτέρα βία»
  Σε ότι αφορά την ερώτηση για τις δεξαμενές, αν έχουμε και μεις, sorry but the response is classified. Hope that you can understand 🙂

 12. Ο/Η phoebus λέει:

  Είχα αφήσει ένα σχόλιο σχετικά με τα ολλανδικά και τα ισραηλινά Apache, ελήφθη?

 13. Ο/Η phoebus λέει:

  «Παίρνουν» ήθελα να πώ! 😉

  Γειά χαρά φίλτατε armyaviator.

 14. Ο/Η phoebus λέει:

  Τα ολλανδικά Apache παρατήρησα πως έχουν κάτι σαν ατρακτίδιο στα πλάγια των πυλώνων ανάρτυσης, τι είναι αυτο? Το έχουν αυτό τα DHA?

  http://www.airliners.net/open.file/1134057/M

  Eπίσης τα ισραηλινά πέρνουν εξ. δεξαμενές, εμείς πήραμε απ αυτές καθόλου? Επίσης δες και αυτά τα περίεργα εξογκώματα! Μαλλον θα είναι σύστημα αυτοπροστασίας ετσι?

  http://www.airliners.net/open.file/0895325/M

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] Πήρα τη ”πάσα” για τις σκέψεις αυτές από ένα σχόλιο που μου έκανε ο Νεκτάριος, προχθές στο ποστ μου ΚΑΛΩΣ ΩΡΙΣΑΝ και ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ !! […]Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 • ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2009.

  Δεκέμβριος 2009

  Νοέμβριος 2009

  FOD 2009_11

  Οκτώβριος 2009

  HUMAN FACTOR

  Σεπτέμβριος 2009

  DAZZLERS 1

  Αύγουστος 2009

  dynamic rollover poster greeka

  ΙΟΥΛΙΟΣ 2009

  ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΣΑΙ..!!!

  ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΣΑΙ..!!!

  ΙΟΥΝΙΟΣ 2009

  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

  ΜΑΪΟΣ 2009

  ΚΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

  ΚΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

  ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009

  Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 12.

  Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 12.

  ΜΑΡΤΙΟΣ 2009

  T/R+TREE = TROUBLE !

  T/R+TREE = TROUBLE !

  ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2013.

  Ιανουάριος 2013

  Χωρίς τίτλο

  Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2013

  ΠΟΣΤΕΡ ΦΕΒ 2013

  Hires εδώ

  Μάρτιος 2013

  Χωρίς τίτλο2

  Hires εδώ

  Απρίλιος 2013

  Χωρίς τίτλο

  Hires εδώ

  Μάϊος 2013

  ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΩΝ002

  Hires εδώ

  Ιούνιος 2013

  Χωρίς τίτλο

  Hires εδώ

  Ιούλιος 2013

  Χωρίς τίτλο2Hires εδώ

  Αύγουστος 2013

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Σεπτέμβριος 2013

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Οκτώβριος 2013

  cf87cf89cf81ceafcf82-cf84ceafcf84cebbcebf2Hires εδώ

  Νοέμβριος 2013

  Χωρίς τίτλο2Hires εδώ

  Δεκέμβριος 2013

  Χωρίς τίτλο1Hires εδώ

 • ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2010.

  Δεκέμβριος 2010


  Νοέμβριος 2010


  Οκτώβριος 2010

  Σεπτέμβριος 2010

  Αύγουστος 2010

  Ιούλιος 2010

  Ιούνιος 2010


  Μάϊος 2010

  Απρίλιος 2010

  Μάρτιος 2010

  Φεβρουάριος 2010

  Ιανουάριος 2010


  ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2014.

  Ιανουάριος 2014

  Poster_2014-01Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2014

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Μάρτιος 2014

  Χωρίς τίτλο1Hires εδώ

  Απρίλιος 2014

  Χωρίς τίτλο3Hires εδώ

  Μάϊος 2014

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Ιούνιος 2014

  Hires εδώ

  Ιούλιος 2014

  Χωρίς τίτλο2Hires εδώ

  Αύγουστος 2014

  Hires εδώ

  Σεπτέμβριος 2014

  Hires εδώ

  Οκτώβριος 2014

  ΠΟΣΤΕΡ ΟΚΤ

  Hires εδώ

  Νοέμβριος 2014

  Hires εδώ

  Δεκέμβριος 2014

  Poster_2014-12

 • ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2011.

  Δεκέμβριος 2011

  HiRes εδώ

  Νοέμβριος 2011

  HiRes εδώ

  Οκτώβριος 2011

  HiRes εδώ

  Σεπτέμβριος 2011

  HiRes εδώ

  Αύγουστος 2011

  HiRes εδώ

  Ιούλιος 2011

  HiRes εδώ

  Ιούνιος 2011

  HiRes εδώ

  Μάϊος 2011

  HiRes εδώ

  Απρίλιος 2011

  HiRes εδώ

  Μάρτιος 2011

  HiRes εδώ

  Φεβρουάριος 2011

  HiRes εδώ

  Ιανουάριος 2011

  HiRes εδώ

  ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2015.

  Ιανουάριος 2015

  2015-1 ΠΟΣΤΕΡ1Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2015

  2015-2 POSTERHires εδώ

  Μάρτιος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Απρίλιος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Μάϊος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Ιούνιος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Ιούλιος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Αύγουστος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Σεπτέμβριος 2015

  8415961Hires εδώ

  Νοέμβριος 2015

  Χωρίς τίτλοHires εδώ

  Δεκέμβριος 2015

  keep-calm-and-have-a-safe-flight-45Hires εδώ

 • ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ 2012.

  Δεκέμβριος 2012

  Hires εδώ

  Νοέμβριος 2012

  Hires εδώ

  Οκτώβριος 2012

  Hires εδώ

  Σεπτέμβριος 2012

  Hires εδώ

  Αύγουστος 2012

  Hires εδώ

  Ιούλιος 2012

  Hires εδώ

  Ιούνιος 2012

  Hires εδώ

  Μάιος 2012

  Hires εδώ

  Απρίλιος 2012

  Hires εδώ

  Μάρτιος 2012

  Hires εδώ

  Φεβρουάριος 2012

  Hires εδώ

  Ιανουάριος 2012

  HiRes εδώ

Αρέσει σε %d bloggers: